Annuïteit hypotheek berekenen

Wanneer u een hypotheek aangaat, dient u te kiezen voor een terugbetaalvorm. U kunt werken met een variabel bedrag per maand of een vast bedrag. Een annuïteit hypotheek is een hypotheek die een aflossing in gelijkblijvende bedragen kent. Bij een annuïteit hypotheek zal dit bedrag in het begin vooral bestaan uit rente en naarmate de tijd vordert steeds meer uit aflossing. Een annuïteit hypotheek biedt zekerheid doordat u duidelijk weet welk bedrag u zult betalen en over welke periode.

Er zijn geen risico’s bij een annuïteit hypotheek dat het bedrag plots zwaar de lucht in gaat of beïnvloed zou worden door het economische klimaat. Om de aflossing bij de annuïteit hypotheek te berekenen kunt u op het internet terecht bij verschillende aanbieders waar u een programma vindt om de variabelen van uw annuïteit hypotheek in te geven. Het programma berekent dan hoeveel de maandelijkse aflossing bedraagt bij uw annuïteit hypotheek. U kunt dit bedrag natuurlijk ook zelf uitrekenen met enkele formules of laten berekenen door het kantoor waar u uw annuïteit hypotheek hebt aangevraagd.

Doordat men bij een annuïteit hypotheek steeds hetzelfde nominale bedrag per maand terugvordert en geld over de tijd devalueert, zal de afbetaling van uw annuïteit hypotheek ook steeds lichter worden. Een klein nadeel is dat het bedrag bij een annuïteit hypotheek ook niet zal dalen. Dit kan bij een rekening met een variabele rentevoet soms wel het geval zijn. Een ander nadeel van een annuïteit hypotheek is de lagere fiscale aftrek dan bij een lineaire hypotheek.

Share

Laat een reactie achter

Get Adobe Flash playerPlugin by wpburn.com wordpress themes